Nog geen voorjaar en wel Corona, maak het binnen gezellig met een tafelkleed

Het is geen winter en ook nog geen voorjaar. Een ongezellige tijd. Het regent regelmatig, de lucht is grijs. Het is koud en waait hard. Je hebt geen zin om naar buiten te gaan. We snakken naar de zon en vrolijkheid. Het wordt nu zelfs afgeraden om veel op pad te gaan vanwege Corona. Dus ook geen gezellige cafeetjes en terrasjes meer.

Niet allen met kerstmis en Pasen

Van oudsher zijn Kerstmis en Pasen gelegenheden om de tafel extra mooi te dekken. Waarom nu geen extra aandacht voor je tafel. Gewoon iedere dag, ook door de week. Vooral nu we zoveel binnen zitten.

Mijn tip is koop een mooie bos bloemen. Er zijn veel vrolijke voorjaarsbloemen te koop. Ze worden nu massaal weggegooid, dus red ze. Gelukkig zijn veel bloemenwinkels nog open. Van een lekker wandelingetje erheen, als afwisseling van al het binnen zitten, knap je op.

We zitten veel binnen

Corona betekent niet alleen buitenshuis, maar ook binnenshuis een aardverschuiving. Iedereeni s thuis aan het werk. Er is geen bioscoop dus kijken we veel tv. De restaurants zijn dicht dusm aken we thuis lekker eten. De puzzels en de spelletjes komen weer uit de kast. De tafel wordt een belangrijke plek in huis. Met puberende kinderen wens ik je veel tafels toe.

geen-voorjaar-en-corona-1_200406_174456.jpg

Laat het een rommeltje zijn

Leg een mooi tafelkleed neer

Mijn volgende tip is leg een kleurrijk tafelkleed neer. Ik denk aan de ontwerpen van Rob Walters. Vooral de kleden Alhambra en Bloom nodigen uit tot een vrolijke stemming. Alles kan op deze stof: Je computer, veel kopjes koffie en thee, stapels boterhammen, samen spelletjes doen en lekker eten met elkaar, er omheen hangen.

Ik heb hem zelf op tafel liggen. Door het drukke patroon zie je de vlekken niet. Gebruik hem gewoon en geniet ervan. Hij hoeft echt niet elke dag gewassen en gestreken te worden, daar houd ikzelf ook niet van.

Even terzijde met een stoomgenerator is het strijken een feestje. Een kleine investering in een strijkijzer doet wonderen (ik heb geen commercieel belang).

corona.jpg

Corona virus

alhambra-1_200406_174743.jpg

Rob Walters de ontwerper

Bij verveling, kun je je verdiepen in de ontwerper van het kleed: Rob Walters. Kijk eens op zijn website www.robwalters.nl . Hij is de kunstenaar van de onregelmatige regelmatigheid. Hij past zijn patronen op vele manieren toe; van grote muurschilderingen, vloerkleden tot zijden sjaals.

Hij ontwierp voor ons drie kleden: Alhambra, Bloom en Tapes het tafelkleed nog meer waarderen, als je meer over hem weet.

Als u niet naar buiten gaat, is het kleed online te koop bij www.vmat.nl