Tafelkleden met design

In deze serie komen we ieder kwartaal met een nieuw ontwerp. Dit jaar: Off-line, drie patronen van Rob Walter, Groentechips, Blauwdruk en XL-theedoek. Het zijn voor ons allemaal experimenten, met de ontwerpers, met de producenten. Heel spannend. Volgend jaar weer nieuwe uitdagingen. Op dit moment zijn we aan het uitzoeken of weven met gerecycelde garens mogelijk is.

Ieder kwartaal komen we met een nieuw ontwerp. Bij Gespreksstof kun je volgen, wat we nu aan het ontwikkelen zijn.

Het tafelkleed Off line geeft rust op tafel. Floor Spigt ontwierp het zakje, essentieel voor het tafelkleed. Berg je telefoon op tijdens het eten en heb aandacht voor elkaar. Het is bovendien een eerbetoon aan de gastvrouw of - heer.

We hebben samen met Hollandsche Waaren een XL-theedoek ontworpen. Deze theedoek heeft veel functies, zoals tafelloper. picknick kleed, schort en natuurlijk theedoek.

We hebben drie grafische ontwerpen op katoen: Alhambra, Bloom en Tapes, ontworpen door Rob Walters. Deze kleden zijn heel uitgesproken grafisch, door hun drukte, worden ze weer rustig.

Lotje Meijknecht heeft een Wit damast tafelkleed Groentechips ontworpen. Het kleed is geweven door de Witte Lietaer. Het bijzondere is het moderne patroon op een klassiek wit kleed.

Verder ontwikkelde we een idee om met cyanotype je eigen afdruk te maken van een bijzondere gelegenheid; je 21ste verjaardag, een afscheid, je trouwerij, een verjaardag... We bieden lopers en servetten aan, dit ontwerp heet Blauwdruk.